Οι ειδικοί ακτινοδιαγνώστες παθήσεων του μαστού έρχονται καθημερινά σε επαφή με γυναίκες που είτε γνωρίζουν την σημασία του προσυμπτωματικού απεικονιστικού ελέγχου, ιδίως σε περιπτώσεις βεβαρημένου οικογενειακού ιστορικού, είτε οδηγούνται σε κάποιο διαγνωστικό απεικονιστικό έλεγχο κατόπιν εντοπισμού κάποιου ευρήματος στο μαστό τους.

Τα μέλη της Ε.Ε.Α.Μ. γνωρίζουν τη σπουδαιότητα των προσυμπτωματικών ελέγχων, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες -από την ηλικία των 40 ετών σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ακτινολογίας –και παρέχουν ορθή ενημέρωση σε κάθε γυναίκα για τον καταλληλότερο για αυτήν απεικονιστικό έλεγχο, ανάλογα με το προσωπικό στατιστικό της κίνδυνο.

Η Ε.Ε.Α.Μ. συμβάλλει έμπρακτα στην προαγωγή του προσυμπτωματικού απεικονιστικού ελέγχου διοργανώνοντας ελέγχους χωρίς κόστος σε γυναίκες που δεν μπορούν εύκολα να προβούν σε αυτούς, ενώ στο έργο της εντάσσεται και η έμπρακτη οικονομική βοήθεια σε γυναίκες που νοσούν.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το κοινό

  • Φιλανθρωπικό δείπνο για την οικονομική στήριξη των γυναικών οι οποίες νοσούν από Καρκίνο Μαστού και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (Ε.Ε.Α.Μ.) και η European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO), διοργάνωσαν φιλανθρωπικό δείπνο. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την εκδήλωση διατέθηκε στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για την κάλυψη οικονομικών αναγκών σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21:00, στο Μουσείο Νάσιουτζικ.

  • Ειδικό πρόγραμμα για την προαγωγή της Δευτερογενούς Πρόληψης Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Έγκαιρης Διάγνωσης: «Η Πρόληψη Σώζει Ζωές»

Υλοποίηση ειδικού προγράμματος για την προαγωγή Προληπτικής Δευτερογενούς Πρόληψης με στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση των γυναικών για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών σε έξι νομούς της χώρας στη διάρκεια ενός έτους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, Νομός Ιωαννίνων, Πράμαντα, Δημαρχείο Πραμάντων.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, Νομός Καστοριάς, Άργος Ορεστικό

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, Νομός Ευβοίας, Νέα Στύρα, Ξενοδοχείο ΑΚΤΕΟΝ (παραλία)

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, Νομός Αρκαδίας, Τρίπολη, Εθνικής Αντιστάσεως 6

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, Νομός Ηρακλείου, Αρχάνες, Αίθουσα ΚΑΠΗ.

  • Διημερίδα με θέμα «Πρόληψη –Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση του Καρκίνου του μαστού».

Διοργάνωση διημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού με τη Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας & Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Παρασκευή 19 Απριλίου & Σάββατο 20 Απριλίου 2013, Μαγγίνειο Αμφιθέατρο

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH