Βιογραφικά

Ακτινοδιαγνώστης

Διευθυντής ιδιωτικού ακτινολογικού εργαστηρίου

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού

Ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος γεννήθηκε στη Νάξο των Κυκλάδων και από τη βρεφική του ηλικία έως σήμερα ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό. Ακολούθησε ειδικότητα Ακτινοδιαγνώστη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου και άρχισε να ασχολείται με το αντικείμενο της Διαγνωστικής Μαστογραφίας, ήδη από το 1980.

Το 1992, ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το 1985 έως σήμερα εργάζεται ως ειδικός Ακτινοδιαγνώστης σε μία σειρά διαγνωστικών κέντρων. Από το 1985 έως το 1989 στο διαγνωστικό κέντρο Αξονικής Τομογραφίας, «Ηλεκτρονική Διάγνωση», από το 1989 έως το 1998 στον Αξονικό Τομογράφο του ΙΚΑ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Από το 1986 έως το 2005 στο Μαιευτήριο Λητώ ως Διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου, από το 1998 έως το 2004 στο Τμήμα Μαστού του εξεταστικού κέντρου «Ιατρόπολις» στο Χαλάνδρι, ενώ από το 1998 διατηρεί το ιδιωτικό του ακτινολογικό εργαστήριο με αντικείμενο τον μαστό. Το ιδιωτικό του κέντρο, τον Αύγουστο του 2005 έγινε το πρώτο κέντρο που διέθετε Ψηφιακό Μαστογράφο στην Αθήνα.

Στο πλούσιο επαγγελματικό του πρόγραμμα έχει εντάξει και τον εθελοντισμό, την προσφορά εργασίας χωρίς υλική απολαβή, αφού επί σειρά εννέα ετών, από το 1989 έως το 1998 εργάσθηκε εθελοντικά στο Πρόγραμμα Προληπτικού Πληθυσμιακού Ελέγχου στην ελληνική επαρχία και στην Κύπρο, που πραγματοποίησε ο Γιάννης Γκαράς, καθηγητής, πρωτοπόρος της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή δεν έχει σταματήσει να εκπαιδεύεται και να εκπαιδεύει συμμετέχοντας σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων τόσο ως εκπαιδευόμενος όσο και ως εκπαιδευτής, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολύ μεγάλο αριθμό συνεδρίων στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχει υπογράψει ένα σημαντικό αριθμό εργασιών.

Ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος, από το Νοέμβριο του 2005 εργάζεται αποκλειστικά στο ιδιωτικό του ιατρείο με μοναδικό του αντικείμενο τη διάγνωση παθήσεων του Μαστού. Από τον Αύγουστο του 2013, έχει εξοπλίσει το διαγνωστικό του ιατρείο, που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο και υπερηχογράφημα 3D, με ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο εργαλείο διάγνωσης, την τομοσύνθεση.

 

Μέλος

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού

Ιδρυτικό μέλος της MANOSMED (MASTOLOGY ASSOCIATION OF NORTHERN AND SOUTHERN MEDITERRANEAN)

Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής

Μέλος της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας

Μέλος της European Group on Breast Cancer Screening

Μέλος του RSNA (Radiological Society of North America)

Αντεπιστέλλον μέλος της ΕΧΕΜ

Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

Επίκουρος Καθηγητής Ακτινολογίας Α.Π.Θ.

Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης του Μαστού

Ο καθηγητής ακτινολογίας Ιωάννης Χρυσογονίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Αντικαρκινικό Νοσοκομείο) και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» με αντικείμενο την απεικόνιση και τις επεμβατικές τεχνικές των παθήσεων του μαστού.

Μετεκπαιδεύτηκε κατά διαστήματα σε ακαδημαϊκές μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού σε πρωτόκολλα θώρακος και κοιλιάς στον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο. Μετεκπαιδεύτηκε στο Aκτινοδιαγνωστικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Columbus της πολιτείας OHIO των H.Π.A., καθώς και στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βιέννης (AKH), με  αντικείμενο εκπαίδευσης τις παρεμβατικές μεθόδους που σχετίζονται με παθήσεις του μαστού ακτινολογικά, υπερηχοτομογραφικά και με MRI.

Είναι μέλος επτά (7) επιστημονικών εταιριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Έχει να παρουσιάσει σημαντικό διδακτικό έργο με ομιλίες, διαλέξεις, εισηγήσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες καθώς και κλινικοεργαστηριακό έργο.

 

Μέλος

  • Μέλος του δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρόγραμμα «Ευρώπη κατά του καρκίνου», σε ό,τι αφορά τον καρκίνο στον γυναικείο πληθυσμό της Β. Ελλάδος.
  • Μέλος του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολόγων.
  • Ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού.
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Εξωτερικής Ιεραποστολής Λειτουργών Υγείας.

Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού

Ιδρυτική Πρόεδρος & Υπεύθυνη Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού

Η Αθηνά Βούρτση αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993 και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής – Ακτινολογίας το 1997. To 1998 της απονεμήθηκε με άριστα ο τίτλος του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Συμβολή των νεώτερων απεικονιστικών μεθόδων στη μελέτη της νευροαισθητήριας βαρηκοΐας». Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στο αντικείμενο του Μαστού σε εξειδικευμένα κέντρα στη Σουηδία και στις ΗΠΑ. Από το 1998 έως το 2001 διετέλεσε Επιστημονική Υπεύθυνη του Τμήματος Μαστού του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Το 2001 κρίθηκε υπότροφος από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα στον τομέα των Επιστημών Υγείας.

Από το 2001 μέχρι το τέλος του 2004 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας του τμήματος μαστογραφίας του Νοσοκομείου «Υγεία». Ταυτόχρονα, από το 2000 δημιούργησε και οργάνωσε ιδιωτικό εργαστήριο Απεικόνισης Μαστού, το οποίο εξελίχθηκε με επιτυχία σε ένα υψηλό πρότυπο και σύγχρονο διαγνωστικό κέντρο για παθήσεις μαστού, τη «Διαγνωστική Μαστογραφία».

Από το 1997 η Δρ. Αθηνά Βούρτση έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού. Μελετά κάθε χρόνο πάνω από 4.500 μαστογραφίες, εκτελεί πάνω από 3.500 υπερηχογραφήματα μαστού και πάνω από 200 επεμβατικές εξετάσεις.

Το 2007 μετέφρασε από τα αγγλικά στα ελληνικά ένα σύντομο οδηγό σχετικά με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για τη διασφάλιση της ποιότητας στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, για το Μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο, Europa Donna Hellas.

To 2012 εμπνεύστηκε και ίδρυσε την «Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού» (ΕΕΑΜ) στην οποία παρέμεινε Πρόεδρος έως τον Ιούλιο του 2016, όπου και έλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως. Το Δεκέμβριο του 2012 διοργάνωσε την εναρκτήρια τελετή της εταιρίας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου και του 2ου συνεδρίου της στην Αθήνα, και της Ημερίδας Μαστού στη Θεσσαλονίκη, το Μάιο του 2014. Στα πλαίσια του κοινωνικού έργου της ΕΕΑΜ, το 2013 υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε., για την προαγωγή της Προληπτικής Δευτερογενούς Πρόληψης. Το πρόγραμμα ονομάστηκε: «Η πρόληψη σώζει ζωές» και διεξήχθη σε 6 νομούς της χώρας, με σκοπό να απομυθοποιηθεί η νόσος και να γίνει συνείδηση η πρόληψη ώστε να ενταχθεί στον τρόπο ζωής κάθε Ελληνίδας.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 συμμετείχε από την θέση του Επίτιμου Προέδρου στη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου της EUASSO “European Society of Surgical Oncology” στην Αθήνα. Παράλληλα το Σεπτέμβριο του 2014, σε συνεργασία με το Δ.Σ. της EUASSO και της ΕΕΑΜ, διοργάνωσε ένα σημαντικό φιλανθρωπικό δείπνο, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν σε γυναίκες πάσχουσες από καρκίνο μαστού με οικονομικές δυσκολίες.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση υποστηρίζει θερμά τις δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών «Άλμα Ζωής» συμμετέχοντας ενεργά από το 1999 έως σήμερα στην επιστημονική επιτροπή και προσφέροντας εθελοντική εργασία, δίνοντας διαλέξεις για την πρόληψη της νόσου σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ για τα έτη 2009 – 2011 το κέντρο της, η «Διαγνωστική Μαστογραφία», ήταν χορηγός του αγώνα Race for the Cure ® για την Ελλάδα, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με τη Susan G. Komen. Ταυτόχρονα, ασχολείται με τις δραστηριότητες και άλλων μη-κερδοσκοπικών συλλόγων, όπως της Europa Donna Hellas και της «ΑΚΟΣ – Καρκίνος: Θεραπεία σώματος και ψυχής» και αποτελεί μέλος της κοινωνικής επιτροπής του συλλόγου «Γυναίκες στην Ογκολογία».

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 36 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά ιατρικά περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Από το 2009 συμμετέχει ενεργά ως ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια στα σεμινάρια του IBUS (International Breast of Ultrasound School) που διοργανώνονται διεθνώς. Από το 2012 αποτελεί ενεργό μέλος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας του IBUS. Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 43 προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει περισσότερες από 125 διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων βιβλίων που αφορούν την απεικόνιση του μαστού, και έχει συγγράψει το κεφάλαιο των παθήσεων του μαστού που διδάσκεται σήμερα στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ενεργό Μέλος – Μέλος

  • Ιδρυτική Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού
  • Ιδρυτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Στήριξης Αναπαραγωγής.
  • Deputy Secretary της SIS (Senologic International Society), για τα έτη 2015-2016.
  • Ενεργό μέλος στη διεθνή επιστημονική εταιρεία IBUS (International Breast Ultrasound School).
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινολογίας
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας
  • Μέλος της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής
  • Μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστού (EUSOBI)
  • Μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ακτινολόγων (ACR)
  • Μέλος του ΑRRS
  • Μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Νόσων Μαστών
  • Μέλος στα Ιατρικά Χρονικά
  • Μέλος στην επιστημονική επιτροπή της European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO)
  • Μέλος της επιστημονικής εταιρείας SANATURK

Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού,MSc

Υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμελήτρια Α’ Τμήματος Διαγνωστικής Μαστού ΑΟΝΑ ‘Αγ. Σάββας’

Γραμματέας Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Ε.Α.Μ

Η Ειρήνη Γεωργίου αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Ιταλίας το 2001. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νος Αθηνών «Αγ. Σάββας» το 2008. Το 2009 εξειδικεύτηκε στις επεμβατικές πράξεις μαστού στο Instituto Europeo Oncologico “U. Veronesi”, στο Μιλάνο Ιταλίας, όπου εκπόνησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της Scuola Italiana di Senologia. Το 2014, της απονεμήθηκε Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ.

Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Επιμελήτρια Α’ στο Τμήμα Διαγνωστικής Μαστού του ΑΟΝΑ «Αγ. Σάββας» με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης την διάγνωση των παθήσεων του μαστού με Ψηφιακή Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα Υψηλής ευκρίνειας και καθοδηγούμενες επεμβατικές πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα συνέβαλε στην οργάνωση και τη λειτουργία από το 2012, της Μονάδας Στερεοτακτικών Διαδερμικών βιοψιών μαστού εφαρμόζοντας δύο συστήματα βιοψίας, το σύστημα εκτομής-BLES και το σύστημα αναρρόφησης κενού-SenoRx.

Την τετραετία 2008-2012 συμμετείχε ως απεικονιστής ακτινολόγος μαστού στο πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στην Ελληνική ύπαιθρο όπου διέγνωσε περισσότερες από 5000 μαστογραφίες.

Παραθέτει σημαντικό διδακτικό έργο με εκπαίδευση Ειδικευομένων καθώς και Ειδικευμένων Ιατρών στο εξειδικευμένο αντικείμενο απεικόνισης των παθήσεων του μαστού σε όλη τη γκάμα διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων, ενώ έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικές ομιλίες και μαθήματα σε επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε Διεθνή και Ελληνικά Ιατρικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ελληνικά συνέδρια με διαλέξεις, εισηγήσεις, ομιλίες, ελεύθερες ανακοινώσεις και επιστημονικά poster.

Ενεργό Μέλος Ιατρικών Εταιρειών

  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας
  • Μέλος της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας ESR (European Society of Radiology)
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού EUSOBI (European Society of Breast Imaging)
  • Μέλος του RSNA (Radiological Society of North America)
  • Μέλος του CIRSE (Cardiovascular Interventional Radiological Society οf Europe)
  • Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας, Αγγειοακτι- νολογίας, Νευροακτινολογίας
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εφαρμογής των Υπερήχων εις την Ιατρική και την Βιολογία

Ακτινοδιαγνώστης

Διευθυντής Απεικόνισης Μαστού Κλινικής Μαστού, Νοσοκομείο Metropolitan

Διευθυντής Κέντρου Απεικόνισης Μαστού και Οστεοπόρωσης Αθηνών

Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού

Ο Σπύρος Λαζάρου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1982. Ειδικεύθηκε στην ακτινοδιάγνωση στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Π.Α. (Ακτινολογικό Τμήμα – Έδρα Ακτινολογίας), από το 1985 έως το 1989. Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στη διάγνωση των παθήσεων των γυναικών, αντικείμενο στο οποίο μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία στο Yale University Hospital (Ακτινολογικό Τμήμα) Κονέκτικατ, ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής του συμμετέχει σε όλες τις κλινικές και ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος που αφορούσαν την απεικόνιση των παθήσεων των γυναικών (Female Imaging).

Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε κυρίως στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μέσα από προγράμματα screening αλλά και με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών τεχνικών. Στις εξειδικεύσεις του και στους τομείς επιστημονικού ενδιαφέροντός του συμπεριλαμβάνονται η Απεικόνιση Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης, η Ελαστογραφία Μαστού και επιφανειακών οργάνων, η Τομοσύνθεση και οι σύγχρονες απεικονιστικές τεχνικές Μαστού, οι σύγχρονες τεχνικές Υπερήχων Μαστού και η Καθοδηγούμενη Στερεοτακτική Βιοψία Μαστού.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1993 ο Σπύρος Λαζάρου εργάσθηκε στο Τμήμα Μαστογραφίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου και συμμετείχε στην δημιουργία του τμήματος Απεικόνισης Μαστού της Κλινικής Μαστού στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και παρέμεινε έως το 2003.

Από το 2004 έως το 2008 εργάσθηκε στη θέση του Υπεύθυνου Απεικόνισης Μαστού στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Τμήμα Απεικόνισης Μαστού στο διαγνωστικό κέντρο «Ιατρόπολις Μαγνητική Τομογραφία» (2004 -2007), ενώ συμμετείχε στη δημιουργία του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού στη Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική «Γένεσις» (2004-2008).

Τον Απρίλιο του 2007 δημιούργησε το Κέντρο Διάγνωσης Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης, το οποίο και διευθύνει έως σήμερα. Επίσης, από τον Ιούλιο του 2014 διευθύνει με την ομάδα του το Τμήμα Απεικόνισης της Κλινικής Μαστού του νοσοκομείου Metropolitan. Συγκεκριμένα, συντονίζει τις απεικονιστικές διαγνωστικές τεχνικές της νεοσύστατης Κλινικής Μαστού του νοσοκομείου, συμμετέχει με τους συνεργάτες του στις κλινικές μελέτες της Κλινικής Μαστού υπό τη διεύθυνση του Δρ. Βασίλη Βενιζέλου (Χειρουργός Μαστού –Ειδικός Μαστολόγος), συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια που οργανώνει η Κλινική και υλοποιεί πρόγραμμα screening Μαστού με το Αυτόματο Σύστημα Υπερήχων.

 

Επαγγελματικές και Επιστημονικές Δραστηριότητας – Μέλος

Ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (Ε.Ε.Α.Μ.)

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (ΕΕΑ)

Μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ)

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων

Μέλος της European Society of Breast Imaging (EUSOBI)

Μέλος της Radiological Society of North America (RSNA)

Ιατρός ακτινολόγος –ακτινοδιαγνώστης

Επιστημονικά Υπεύθυνος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του διαγνωστικού εργαστηρίου «Υγεία Μαγνητική Διάγνωση»

Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης του Μαστού.

Ο Νικόλαος Πατσινακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2002. Ειδικεύθηκε στην ακτινοδιάγνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο Beth Israel Deaconess Medical Center (Harvard Medical School Teaching Hospital) στη Βοστώνη των Η.Π.Α., ολοκληρώνοντας την ειδικότητα το 2010. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Leiden στην Ολλανδία, της Perugia στην Ιταλία και του Dortmund στη Γερμανία.

Από το 2010 ως σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο «Υγεία Μαγνητική Διάγνωση» στην Πτολεμαΐδα, υπό τις ιδιότητες του Επιστημονικά Υπευθύνου και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Κύρια αντικείμενα ενασχόλησης του αποτελούν η μαγνητική τομογραφία και η διάγνωση των παθήσεων του μαστού με Ψηφιακή μαστογραφία, Ψηφιακή Τομοσύνθεση, Υπερήχους, Strain Ελαστογραφία, Μαγνητική Μαστογραφία και επεμβατικές μεθόδους. Το 2012 εγκατέστησε στο εργαστήριο «Υγεία Μαγνητική Διάγνωση» τον πρώτο ψηφιακό μαστογράφο με τομοσύνθεση, εκτός Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή εκπαιδευτής σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει δώσει ομιλίες επιμορφωτικού χαρακτήρα σε εκδηλώσεις πανελληνίων και τοπικών Συλλόγων καρκινοπαθών με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού, για την πρόληψη – πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και την αξία του screening με μαστογραφία.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Στα πλαίσια της δια βίου επιστημονικής κατάρτισης, παρακολουθεί σε συστηματική βάση συνέδρια και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σχολεία – σεμινάρια απεικόνισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με έμφαση στην διάγνωση και διαχείριση των παθήσεων του μαστού.

Ενεργό Μέλος – Μέλος

  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινολογίας
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας ESR
  • Μέλος της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής RSNA
  • Μέλος του ΑRRS
  • Μέλος του ESGAR
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μυοσκελετικής Ακτινολογίας

Ειδική ΑκτινοδιαγνώστριαMαστού

Διευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ».

Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης μαστού

Η Αλεξάνδρα Αθανασίου αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1995 και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής και Ιατρικής Απεικόνισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης το 2002. Με την ολοκλήρωση της ειδικότητάς της μετέβη στη Γαλλία, στο Παρίσι, για περαιτέρω εξειδίκευση στην Ογκολογική Απεικόνιση και στην Απεικόνιση Μαστού (διαγνωστικές και  επεμβατικές πράξεις).

Εργάστηκε ως Consultant Radiologist τα έτη 2002 και 2003 στα νοσοκομεία Παρισιού CHU Tenon και CHU Necker. Εν συνεχεία και έως το τέλος του 2004 εργάστηκε ως Consultant Radiologist στο Αντικαρκινικό Κέντρο Gustave Roussy Villejuif.

Τον Δεκέμβριο του 2004 μετέβη στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Curie στο Παρίσι όπου και κατείχε έως τον Απρίλιο του 2014 τη θέση του Praticien Specialiste για την Ογκολογική Απεικόνιση με εξειδίκευση στο αντικείμενο του μαστού, για την οποία και απέκτησε πιστοποίηση σύμφωνα με το γαλλικό σύστημα αντικαρκινικών κέντρων (Concours de Praticiens Specialists de Centres de Lutte contrele Cancer).

Παράλληλα ακολούθησε περαιτέρω πανεπιστημιακή εξειδίκευση στο θέμα των υπερήχων του μαστού: Το ακαδημαϊκό έτος 2006 – 2007 εκπόνησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση

Master II στο πανεπιστήμιο Rene Descartes Paris V, με τίτλο πτυχιακής εργασίας, «Shear wave ελαστογραφία ως συμπληρωματική τεχνική στην υπερηχογραφική εξέταση μαστών».

Τον Απρίλιο του 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος απεικόνισης μαστού του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Γαλλία και παράλληλα με το κλινικό της έργο είχε ενεργό ακαδημαϊκή δράση με συμμετοχή της ως εκπαιδεύτρια στα σεμινάρια ογκολογικής απεικόνισης της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Paris V για τους φοιτητές του 5ου και του 6ου έτους. Ως εκπαιδεύτρια συμμετείχε και σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια (Diplôme Universitaire) για ειδικευμένους ακτινολόγους, με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση τους στην ογκολογική απεικόνιση και στην απεικόνιση του μαστού. Ήταν Principal Investigator/Co- Investigator σε εννέα πολυκεντρικές μελέτες με θέμα την απεικόνιση του μαστού.

Από το 2009 έως σήμερα αποτελεί τακτικό μέλος τουFaculty του European School Of Radiology ESOR, με ετήσια συμμετοχή της σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Έχει στο ενεργητικό της  80 δημοσιεύσεις στο Research Gate, 25 PubMed Indexed επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια ή/και πρόεδρος σε περισσότερα από 82 επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο κλινικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον συγκαταλέγονται οι διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις μαστού, η μαγνητική μαστογραφία, οι νεότερες τεχνικές απεικόνισης μαστού (μοριακή απεικόνιση), η απεικόνιση σε γυναίκες υψηλού κινδύνου και η οργάνωση διεπιστημονικών ομάδων αντιμετώπισης γυναικών με καρκίνο του μαστού.

 

Πρόεδρος – Ενεργό μέλος

  • Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού.
  • Επιστημονική επιτροπή EUSOBI (Scientific Board Of European Society of Breast Imaging)
  • Elected Fellow of International Cancer Imaging Society
  • Μέλος της European Society Of Radiology ESR.
  • Μέλος της Société Française de Radiologie SFR
  • Μέλος της Société d’Imagerie de la Femme SIFEM
  • Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας .
  • Γενική γραμματέας της Ελληνική Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού από την ίδρυση της έως τον Ιούλιο 2016.
  • Αξιολογητής άρθρων για:
  • European Radiology
  • European Journal of Radiology
  • Insights into Imaging
  • European Journal of Ultrasound.

Ακτινοδιαγνώστης - Επεμβατικός Ακτινολόγος

Διευθυντής, Τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας & Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (ΤΑΜΟ), Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ» & «ΜΗΤΕΡΑ», ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος PET-CT, Δ.Θ.Κ.Α. “ΥΓΕΙΑ”

Ιδρυτικό Μέλος και Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού

Ο Αρκάδιος Ρουσάκης είναι Πτυχιούχος και Διδάκτωρ Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Διδακτορική Διατριβή «Συγκριτική μελέτη μεταξύ Μαστογραφίας & Μαγνητικού Συντονισμού σε ασθενείς με Καρκίνο του μαστού».

Ως ειδικευόμενος ιατρός εργάστηκε στο Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Κωνσταντινοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Η Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία Αττικής και στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ως ειδικευμένος ιατρός συνεργάστηκε στο τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας στην Κλινική Κυανούς Σταυρός, στην Αθήνα.

Από το 1994 εργάζεται στο Τμήμα Απεικονίσεων του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών «ΥΓΕΙΑ». Στο πλαίσιο της ευρύτερης κλινικής του δραστηριότητας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απεικόνιση του Μαστού και της Καρδιάς, την Ογκολογική Απεικόνιση και την Επεμβατική Ακτινολογία με καθοδήγηση αξονικού ή μαγνητικού τομογράφου καθώς και την τηλεδιάγνωση, ενώ στο ερευνητικό του πεδίο εντάσσονται η Μαγνητική Τομογραφία Μαστών, η Αξονική Στεφανιογραφία και η Ογκολογική Απεικόνιση. Έχει παρουσιάσει εκατόν είκοσι τρεις (123) επιστημονικές ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια, διεθνή και ελληνικά, ενώ έχει δημοσιεύσει πενήντα δύο (52) επιστημονικά άρθρα σε 28 διεθνή και 24 ελληνικά ιατρικά περιοδικά. (link με Πρόσφατες Δημοσιεύσεις –Συγγραφή κεφαλαίων σε ιατρικά βιβλία –συγγράμματα)

Έως την ολοκλήρωση του 2015 είχεπαρουσιάσει 172 ομιλίες και εισηγήσεις σε ιατρικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεχίζει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια και ημερίδες, απρόσκοπτα έως σήμερα.

Το 2008 βραβεύθηκε με το Αριστείο Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών «Υγεία» και το 2012 συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού, κατέχοντας τη θέση του Ταμία.

Μέλος Εταιριών – Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικών

  • Ιδρυτικό Μέλος και Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού
  • Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας
  • Μέλος της ESR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας)
  • Μέλος της ESCR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης)
  • Μέλος της συντακτικής επιτροπής της ιατρικής έκδοσης HospitalChronicles

 

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

1.Karaiskos P, Moutsatsos A, Pappas E, Georgiou E, Roussakis A, Torrens M, Seimenis I. A simple and efficient methodology to improve geometric accuracy in gamma knife radiation surgery: implementation in multiple brain metastases. Int J RadiatOncolBiol Phys. 2014 Dec 1; 90(5):1234-41.

2.Laspas F, Rousakis A, Kritikos N, Mourmouris C, Efthimiadou R, Andreou J. Imaging of Cor-onary Artery bypass Grafts by Computed Tomography Coronary Angiography. CurrProblDiagnRadiol 2013;42:241-248

  1. Laspas F, Tsantioti D, Roussakis A, Kritikos N, Efthimiadou R, Kehagias D, Andreou J. Correlation of radiation dose and heart rate in dual-source computed tomography coronary angiography. ActaRadiol. 2011;52:273-7.
  2. Laspas F, Rousakis Α Papadopoulos S, Fanariotis I, ,Kritikos N. “Mixed tumor of the Vagina: US & MRI findings”. Ultrasound in Obstetrics and Gynecology 2010;35:617-9
  3. Rousakis Α. “Magnetic Resonance Imaging of Gastrointestinal Tumors”. Digestive Oncology, 2009;9(1):54
  4. Karatzis EN, Pipilis AG, Malios K, Andreou J, Roussakis A, Tsertos F, Danias PG. Cardiac magnetic resonance detection and typical appearance of microvascular obstruction following myocardial infarction. Hellenic J Cardiol. 2008
  5. Laspas F, Roussakis A, Efthimiadou R, Papaioannou D, Papadopoulos S, Andreou J.

«Percutaneous CT-guided fine-needle aspiration of pulmonary lesions: results and complications in 409 patients. Journal of Medical Imaging and Radiation Oncology 2008; 52:458-462.

  1. Maniatis V, Chrisikopoulos H, Roussakis A, Vardaki H, Efthimiadou R, Savidou D, Pappas J, Andreou J. “CT evaluation of gastrointestinal (GI) tract perforation”. Digestive Surgrery 2004;21:18.
  2. Danias PG, Roussakis A, Ioannidis JPA .“Diagnostic Performance of Coronary Magnetic Resonance Angiography as compared against Conventional X-Ray Angiography: a Meta-Analysis”. Journal of American College of Cardiology 2004;44:1867-76.
  3. Roussakis A, Baras P, Seimenis I, Andreou J, Danias PG. “Relationship of Number of phases per Cardiac Cycle and Accuracy of Measurement of Left ventricular Volumes, Ejection Fraction and Mass”. Journal of Cardiovascular Magnetic Resonance 2004; 6(4).

 

Συγγραφή κεφαλαίων σε ιατρικά βιβλία -συγγράμματα

 

  1. “MRI of the Breast” in “Modern Mastology”, Ioannidou-Mouzaka L, editor. Paschalides Medical Books, Athens 2007.
  2. “CT Angiography in the diagnosis of coronary artery disease” in “CT Coronary Angiography, Andreou I.-Gouliamos A., eds. Konstantaras Medical Publications, Athens 2010.
  3. “Imaging Criteria for the evaluation of Response to Treatment of Neoplastic diseases”. “Hygeia” Publications, Athens 2011.
  4. “Cardiovascular System”, in “Protocols for Diagnostic & Interventional Procedures in Radiology”. Publications of Hellenic Radiological Society, Athens 2011.
  5. “Mediastinal Tumors”, in “Protocols for Diagnostic & Interventional Procedures in Oncological Imaging”. Publications of Hellenic Radiological Society, Athens 2011.
  6. “Imaging Criteria for Tumor Treatment Response Evaluation” in “Imaging in Clinical Oncology”, Gouliamos AD, Andreou JA &Kosmidis PA, eds. Springer 2014.
  7. “MR Mammography” ” in “Imaging in Clinical Oncology”, Gouliamos AD, Andreou JA &Kosmidis PA, eds. Springer 2014.
  8. “Highly Aggressive Lymphοmas”. Tsirigotis PD, Papathanasiou ND and Rousakis AC.In “PET-CT in Lymphomas.Kosmidis PA, Andreou JA and Gouliamos AD, eds. Springer 2016

Επίτιμο Ιδρυτικό Μέλος

Ακτινολόγος

Ο ακτινολόγος Κωνσταντίνος Καντζάβελος γεννήθηκε στο Μαίναλον Αρκαδίας και σπούδασε στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή όπου και αποφοίτησε το 1969. Το ενδιαφέρον του στράφηκε στην ακτινολογία με την απόκτηση σχετικού τίτλου ιατρικής ειδικότητας το 1977.

Από το 1969 έως και την αποστράτευσή του το 1985 υπηρέτησε σε διάφορες Υγειονομικές Μονάδες και Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Το 1974 συμμετείχε στις μάχες της Κύπρου ως ιατρός της ΕΛΔΥΚ, πράξη για την οποία έλαβε Τιμητικό Δίπλωμα, ενώ έχει λάβει και Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας β’ τάξης.

Παρακολούθησε σεμινάρια στο King’sCollege του Λονδίνου στο αντικείμενο των υπερήχων εμβρύων 11-14 και 18-23 εβδομάδων, για τα οποία έλαβε Πιστοποιήσεις από το FetalMedicineFoundation.

Ο ακτινολόγος Κωνσταντίνος Καντζάβελος γεννήθηκε στο Μαίναλον Αρκαδίας και σπούδασε στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή όπου και αποφοίτησε το 1969. Το ενδιαφέρον του στράφηκε στην ακτινολογία με την απόκτηση σχετικού τίτλου ιατρικής ειδικότητας το 1977.

Από το 1969 έως και την αποστράτευσή του το 1985 υπηρέτησε σε διάφορες Υγειονομικές Μονάδες και Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Το 1974 συμμετείχε στις μάχες της Κύπρου ως ιατρός της ΕΛΔΥΚ, πράξη για την οποία έλαβε Τιμητικό Δίπλωμα, ενώ έχει λάβει και Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας β’ τάξης.

Παρακολούθησε σεμινάρια στο King’sCollege του Λονδίνου στο αντικείμενο των υπερήχων εμβρύων 11-14 και 18-23 εβδομάδων, για τα οποία έλαβε Πιστοποιήσεις από το FetalMedicineFoundation.

Από το 1985 λειτουργεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην Τρίπολη Αρκαδίας με τμήματα Κλασσικής Ακτινολογίας, Μαστογραφίας, Υπερήχων, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (DEXA) και Οδοντιατρικής Απεικόνισης (Ορθοπαντομογράφος –Dentalscan).

Στην προϋπηρεσία του από το 1987 έως σήμερα συγκαταλέγονται επιστημονικές θέσεις ευθύνης σε ιατρικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα από το 1996 έως το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, από το 1987 έως το 2014 υπήρξε εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ το 2000 επελέγη ως Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Παμπελοποννησιακού Συνεδρίου και το 2002 και 2006, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 5ου και 9ου αντίστοιχα Συνεδρίου Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Στα πλαίσια του κοινωνικού έργου της ΕΕΑΜ, συμμετείχε στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του ΟΠΑΠ, το οποίο απέβλεπε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αναλαμβάνοντας την οργάνωση δύο ημερίδων (Τρίπολη και Βυτίνα).

Ως πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης οργάνωσε πλήθος ενημερωτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καθώς και την λειτουργία τμημάτων ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Μέλος

  • Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής
  • Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας
  • Μέλος Ελληνικού Κολεγίου Ακτινολογίας
  • Μέλος Αμερικανικής Ακτινολογικής Εταιρείας
  • Αντεπιστέλλον Μέλος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων

Γραμματέας

Ειδική Ακτινολόγος Μαστού

Η Δώρα Καναβού γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2001. Ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής το 2007.

Το 2008 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα “Διερεύνηση της αξίας της Μαγνητικής Μαστογραφίας στη μελέτη των εστιακών αλλοιώσεων του μαστού και σύγκριση με την κλασσική μαστογραφία και την υπερηχοτομογραφία” και της απονεμήθηκε με άριστα ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το 2010 έως το 2015 εργάστηκε στην “Ιατρική Απεικόνιση Βόλου” ως υπεύθυνη του τμήματος Απεικόνισης του Μαστού, όπου ασχολήθηκε με τη διάγνωση των παθήσεων του μαστού με μαστογραφία, υπερήχους, μαγνητική μαστογραφία καθώς και με τη διενέργεια επεμβατικών πράξεων.

Από το 2015 διατηρεί το ιδιωτικό ιατρείο “Διαγνωστική Μαστού” στη Λάρισα, ένα διαγνωστικό ιατρείο εξειδικευμένο στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού.

Το 2015 απέκτησε κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων το “European Diploma in Breast Imaging”, την ευρωπαϊκή πιστοποίηση της εξειδίκευσης στη Διάγνωση των παθήσεων του Μαστού.

Είναι μέλος του Συντακτικού Συμβουλίου (member of the Editorial Board, Breast Section) του Ιατρικού περιοδικού “European Radiology” από το 2020 έως σήμερα, καθώς και για 3 έτη από το 2016 εώς και το 2018. Στο ίδιο περιοδικό είναι κριτής εργασιών από το 2009.

Από το 2018 είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και από το 2020 μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού.

Εχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σχετικά με την απεικόνιση και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ενώ συμμετέχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης του Μαστού (ΕΕΑΜ), του European Society of Breast Imaging (EUSOBI), του European Society of Radiology (ESR), της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινολογίας, της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων.

Μέλος

Ακτινοδιαγνώστης Μαστού

Ο Παναγιώτης Καπέτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης το 2012. Στα πλαίσια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε επίσης στο Τμήμα Ακτινολογίας του Allgemeines Krankenhaus (ΑΚΗ) του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με αντικείμενο τη διαγνωστική και τις επεμβατικές τεχνικές του μαστού.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην ιδιωτική κλινική Βιοκλινική Θεσσαλονίκης ενώ τον Οκτώβριο του 2012 μετέβη εκ νέου στο ΑΚΗ του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, όπου και εργάζεται ως σήμερα στον Τομέα Μοριακής Απεικόνισης και Απεικόνισης Φύλου του Tμήματος Ακτινολογίας και Πυρηνικής Ιατρικής, ως εξειδικευμένος απεικονιστής μαστού. Τον Οκτώβριο του 2018 ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή με θέμα „Πολυπαραμετρική τρισδιάστατη υπερηχογραφία υψηλής ευκρίνειας με έγχρωμο Doppler/Doppler ισχύος, ελαστογραφία και υπερηχογραφία με σκιαγραφικό μέσο για τη βελτίωση της ανίχνευσης και του χαρακτηρισμού των όγκων του μαστού“ („Multiparametric high-resolution 3-D sonography with Color/Power-Doppler, elastography and contrast-enhanced sonography for an improved detection and characterization of breast tumors“).

Συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία των προπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει στο ΙΕΚ Ευόσμου Θεσσαλονίκης καταρτιζόμενους της ειδικότητας „Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας“ καθώς και στο Vienna Summer School of Oncology.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ως προσκεκλημένος ομιλητής, εκπαιδευτής ή/και πρόεδρος σε πάνω από 30 συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παράλληλα, έχει στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά (36 από αυτές PubMed Indexed), ενώ έχει λάβει μέρος στη δημιουργία συγγραμμάτων γενικής ακτινολογίας και απεικόνισης του μαστού. Δύο από τις δημοσιεύσεις του έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το κλινικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην απεικόνιση και τις επεμβατικές τεχνικές του μαστού, ιδιαίτερα με τη χρήση προηγμένων τεχνικών υπερήχων, μαγνητικής τομογραφίας αλλά και τεχνικών μοριακής απεικόνισης.

Από το 2015 είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και από το 2020 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (EUSOBI), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας (ESR), της Αυστριακής Ακτινολογικής Εταιρείας (ÖRG) και της Αυστριακής Εταιρείας Ιατρικής Υπερηχογραφίας (ÖGUM). Δρα τέλος ως ομότιμος κριτής άρθρων για μια σειρά διεθνών περιοδικών.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH