Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (Ε.Ε.Α.Μ.) ιδρύθηκε το έτος 2012, ως μία Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, απευθυνόμενη τόσο στην ιατρική κοινότητα, όσο και στο ευρύ κοινό.

Η ίδρυση της Ε.Ε.Α.Μ. αποσκοπεί στη βελτίωση της επιστημονικής κατάρτισης και εξέλιξης των ακτινολόγων που ασχολούνται με την απεικόνιση του μαστού στη χώρα μας και στην καλύτερη δυνατή πρόγνωση των παθήσεων του μαστού, με σκοπό την πλήρη ίαση των γυναικών που εμφανίζουν τη νόσο.

 Η ίδρυση της Ε.Ε.Α.Μ. αποτέλεσε πρωτοβουλία γιατρών ακτινοδιαγνωστών παθήσεων του μαστού και αγκαλιάστηκε από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν ως επιστημονικό αντικείμενο τις παθήσεις στο μαστό.

Κοινό όραμα και σκοπός των ιδρυτικών μελών της Ε.Ε.Α.Μ. αποτελεί η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού η Ε.Ε.Α.Μ. διοργανώνει εκπαιδευτικά επιστημονικά συνέδρια που απευθύνονται σε γιατρούς που ασχολούνται με το αντικείμενο της διάγνωσης των παθήσεων του μαστού και παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για το κοινό που συμβάλλουν στην ενημέρωση των γυναικών για τη νόσο, στη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες γυναικών και στην έμπρακτη υλική υποστήριξη γυναικών που νοσούν από καρκίνο μαστού και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της θεραπείας τους.

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (Ε.Ε.Α.Μ.) αποτελεί από τον Απρίλιο του 2013 ενεργό μέλος της διεθνούς εταιρείας SENOLOGIC INTERNATIONAL SOCIETY.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH