Για όλους εμάς, τους ακτινολόγους –ακτινοδιαγνώστες με εξειδίκευση τις παθήσεις του μαστού, η αναγκαιότητα της ίδρυσης της ‘Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού’ υπήρξε επιτακτική  για την κάλυψη του προϋφιστάμενου κενού στον διαρκώς εξελισσόμενο τομεά αυτό.

Ο καρκίνος του μαστού αφορά ολοένα και περισσότερες γυναίκες επηρεάζοντας τόσο τις ίδιες όσο και το περιβάλλον τους. Η ποιότητα της ζωής τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο έγκαιρα γίνεται η διάγνωση της νόσου και κατ’ επέκταση αντιμετωπίζεται. Η επιβίωση κάθε ασθενούς κρίνεται επίσης σε ένα μεγάλο βαθμό από το πόσο έγκυρη, έγκαιρη και απολύτως ακριβής είναι η διάγνωση.

Την ίδια στιγμή, η τεχνολογία επιδεικνύει καινοτόμο πνεύμα και εξαιρετική εγρήγορση, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες για ευκρινείς, ολοκληρωμένες και ακριβείς διαγνώσεις.

Οι ακτινοδιαγνώστες σήμερα έχουμε πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και τις δυνατότητές της για να ανιχνεύσουμε την πάθηση πριν αυτή αποβεί απειλητική για τη ζωή των γυναικών.

Η διάδοση της γνώσης και της εμπειρίας, η διαρκής επιμόρφωση σε νέες μεθόδους και τεχνικές απεικόνισης μαστού –ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχοι υψηλής ευκρίνειας, 3D απεικόνιση, ελαστογραφία, μαγνητική μαστογραφία, αυτόματο υπερηχογράφημα -, η σωστή χρήση των νέων μηχανημάτων διάγνωσης, η δυνατότητα μελέτης περιστατικών και ο τρόπος διαχείρισής τους από έμπειρους ειδικούς ακτινοδιαγνώστες, η έγκυρη ενημέρωση για τα νέα επιστημονικά δεδομένα από ειδικούς που συμμετέχουν σε παγκόσμια συνέδρια κύρους, η συμμετοχή σε forum της εταιρείας μαζί με όλα τα τακτικά μέλη της Ε.Ε.Α.Μ., αποτελούν οφέλη ανεκτίμητα για κάθε νέο μέλος, για κάθε νέο γιατρό ακτινολόγο –ακτινοδιαγνώστη, που πλέον έχει ένα «δικό του» σημείο αναφοράς, την δική του  έγκυρη «επιστημονική βάση».

Η Ε.Ε.Α.Μ. θεωρεί πολύτιμη τη συμμετοχή κάθε μέλους στους κόλπους της, αφού με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει το λόγο της ίδρυσής της και τελικά εξασφαλίζει τους στόχους της.

Οφέλη μέλους

Έχει αποδειχθεί ότι με γνώση και υπευθυνότητα και με τη σταδιακή βελτίωση των μέσων διάγνωσης του καρκίνου μαστού:

  • Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των γυναικών που νοσούν και επιμηκύνεται η βιωσιμότητα τους, με απώτερο σκοπό τη νίκη της νόσου μέσω μίας έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης

  • Η διάγνωση αυτή αποτελεί εργαλείο για τον χειρουργό, στην περίπτωση που απαιτηθεί η επέμβαση του, αλλά και «πηγή ζωής» για τη γυναίκα είτε νοσεί, είτε όχι.

  • Με την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση αναδεικνύεται ο Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, ως η κυρίαρχη ειδικότητα στον ευαίσθητο αυτό τομέα της Ιατρικής πρόληψης και καταξιώνεται ως κλινικός Ακτινολόγος.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH